Welcome to Jollyany & we do awesome, amazing, powerful stuff.

Hey Everyone! We are Jollyany and we make really beautiful and amazing stuff. This can be used to describe what you do,
how you do it, & who you do it for. Don’t Miss the Awesome Theme

NewsLetter

Subscribe to our newsletter to receive news, updates, free stuff and new releases by email. We don't do spam...

Waarom hennep?


Eiwittransitie

RESULTS


Met een bijzonder hoog gehalte aan eiwitten past hennep perfect in de verschuiving van het minder consumeren van dierlijke eiwitten naar meer plantaardige eiwitten.

Lokaal product

RESULTS


Ons klimaat en onze bodems zijn zeer geschikt om hennep te telen. De laatste jaren neemt de teelt van industriële hennep in België langzaam maar duidelijk toe.

Supervoedzaam

RESULTS

 

Hoogwaardige eiwitten, essentiële vetzuren, vezels, mineralen, vitamines,… kortweg: een bom van goede voedingsstoffen.

Goed voor het milieu

RESULTS

 

Geen chemische bestrijdingsmiddelen, gunstig voor de bodem, meer biodiversiteit én een hoge opname van CO2!

WAAROM KIEZEN VOOR HENNEP?

Hennep is een zeer milieuvriendelijk gewas. Zo zijn voor de teelt van industriële hennep weinig tot geen chemische bestrijdingsmiddelen of bemesting nodig, waardoor het slechts een kleine stap is naar een biologische teelt. Het is een ideaal rotatiegewas, het gaat bodemerosie tegen en kan zelfs een met zware metalen vervuilde bodem saneren. Het komt de biodiversiteit ten goede en neemt tijdens de snelle groei heel veel CO2 op.

Veel mensen associëren hennep met de drugs cannabis. Industriële hennep behoort weliswaar tot dezelfde familie als cannabis maar kan niet als drugs gebruikt worden. Slechts een veertigtal variëteiten met laag THC-gehalte (de psychoactieve stof in cannabis) zijn volgens Europese regelgeving toegelaten voor de landbouw. Boeren die hennep telen dienen dit ook specifiek te melden aan de bevoegde instanties en worden onderworpen aan controles en labotesten.

Van hennepzaad wordt beweerd dat dit het meest complete voedsel voor de mens zou zijn. Het wordt gepeld en rauw gegeten en heeft een nootachtige smaak. Door de grote hoeveelheid proteïnen (30 à 35%) is hennepzaad een uitstekende vleesvervanger. De proteïnen zijn door ons lichaam heel gemakkelijk te verteren en zijn compleet in die zin dat alle essentiële aminozuren aanwezig zijn en in een aanzienlijke hoeveelheid. Bovendien bevat het een hele hoop belangrijke vitamines zoals B1, B3, B5, E en mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer, zink, fosfor,…

Ontpelde hennepzaden kan je eten bij je ontbijtgranen, in een smoothie, op een slaatje of bij gelijk wel ander gerecht als topping, smaakmaker of gewoon als vervanging voor vlees.

Van hennepzaad wordt ook olie geperst. Hennepolie is vanwege alle goede vetzuren heel gezond en wordt zelfs aanbevolen bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, reuma, ontstekingen en diabetes. Zo bevat hennepolie o.m. de twee (enige) essentiële vetzuren alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur en linolzuur, een omega-6 vetzuur. Alfa-linoleenzuur en linolzuur zijn o.a. nodig om membranen aan te maken voor zenuwcellen. Omdat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken zijn ze essentieel in onze voeding en dienen dagelijks te worden geconsumeerd. Voor een goede werking dient er weliswaar een bepaald evenwicht te zijn tussen de inname van omega-6 en omega-3 vetzuren. Bij hennepolie is de verhouding linolzuur t.o.v. alfa-linoleenzuur zo’n 2,5 à 3:1, wat min of meer perfect verhouding is zoals die voor de mens geschikt is. Verder bevat hennepzaad ook andere vetzuren als oliezuur, gamma-linoleenzuur en stearidonzuur.

CLIENTS FEEDBACK’S

Scroll to Top